Reizigers spoor bijster, trein neemt verkeerde 'afslag'

Archief.
Archief. © ANP
Woerden - Een opmerkelijk incident op het spoor bij Woerden gisteravond. Treinreizigers ontdekten ineens dat ze niet naar Gouda gingen maar richting Bodegraven. De oorzaak? Een verkeerde 'afslag'.
Reiziger Klaas-Willem de Jong deed gisteravond verslag op Twitter. "Nog niet meegemaakt, maar de trein is bij Woerden verkeerd afgeslagen", schreef hij. De NS kwam al snel met een reactie. "Wat balen dat je op een ander spoor bent terecht gekomen. Hopelijk kun je spoedig weer verder." Ook wees het spoorbedrijf op de compensatieregeling in geval van vertraging.
Volgens De Jong kwam de trein uiteindelijk stil te staan in de polder, niet ver van Waarder en Nieuwerbrug. Daarna reed de Sprinter terug naar Woerden, waar iedereen moest overstappen op een andere trein naar Gouda. "En nu gaat het goed, ruim drie kwartier later dan gepland", sloot de reiziger zijn verslag af.
De NS laat weten dat de trein al vertraagd was. "Helaas stuurde de verkeersleiding van ProRail deze trein bij Woerden per ongeluk een verkeerde afslag op, richting Bodegraven", zegt een woordvoerder tegen Omroep West. "Toen deze fout werd ontdekt is de trein weer bijgestuurd door te keren en naar Woerden terug te rijden." De NS noemt het 'vrij uitzonderlijk' wat er is gebeurd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.