Amersfoorter (68) verdacht van jarenlang seksueel misbruik van dochtertje en kleinzoon

© RTV Utrecht / Timo Anceaux
Leusden - Een 68-jarige man uit Amersfoort wordt er door het Openbaar Ministerie van verdacht dat hij zich twaalf jaar lang heeft vergrepen aan een minderjarige dochter. Ook zou hij over een periode van ruim twee jaar ontuchtige handelingen hebben gepleegd bij een kleinzoon.
De man moest zich vanmiddag voor deze ernstige verdenkingen verantwoorden bij de Utrechtse rechtbank. Maar de afhandeling van de zaak is ruim twee maanden uitgesteld, omdat de verdachte tot kort voor de zitting nog geen advocaat had.

Kleuter

Volgens het Openbaar Ministerie heeft de man zijn dochter vanaf begin 2001 verregaand seksueel misbruikt. Zij was toen een kleuter van 4 jaar oud. De ontucht vond plaats in Leusden, Ermelo en in Duitsland, en ging door tot haar 16de.
De kleinzoon was volgens de officier van justitie pas 8 jaar oud toen zijn opa hem in 2018 voor het eerst misbruikte. Dat zou zijn doorgegaan tot eind 2020.

Onverantwoord

Het was de bedoeling dat de Amersfoorter vandaag terecht zou staan. Maar kort voor de zitting bleek dat hij geen advocaat had. Dat vond de rechtbank onverantwoord gezien de ernst van de verdenkingen. Hij kreeg vervolgens een advocaat toegewezen, maar die slaagde er niet op tijd in om de zaak met zijn cliënt voor te bereiden.
De afhandeling van de zedenzaak is daarom verschoven naar 4 mei. De ernstige verdenkingen roepen veel vragen op over de situatie binnen het gezin waarin het misbruik zou hebben plaatsgevonden, maar daar wilde de officier van justitie in dit stadium nog niets over naar buiten brengen.
In mei worden alle feiten en omstandigheden waarop de verdenkingen zijn gebaseerd met de verdachte besproken. Ook wordt dan meer duidelijk over zijn achtergrond. De officier van justitie komt tijdens die zitting met een strafeis tegen de Amersfoorter.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.