Politie crasht in Utrecht: 'Ik zag een politieauto door de lucht vliegen'

© Koen Laureij
Utrecht - Op de Adelaarstraat in Utrecht is vanmiddag een politiewagen gecrasht. De twee agenten in de wagen waren op dat moment op weg naar een noodmelding, laat een woordvoerder van de politie weten.
Bij het ongeluk zouden volgens de politie geen andere weggebruikers betrokken zijn geweest. De chauffeur van de politiewagen is vermoedelijk uit de bocht gevlogen en tegen een lantaarnpaal tot stilstand gekomen. Daarbij zijn ook vier à vijf fietsen en een container van een nabijgelegen fietsenwinkel en een geparkeerde auto geraakt, meldt een medewerker van de winkel. De schade aan de twee auto's is groot, zo is op foto's te zien.

'Het leek wel een film'

"Ik was aan het werk en er kwamen twee politiewagens met sirenes aanrijden", vertelt de medewerker die het ongeluk zag gebeuren. "Daarna hoorde ik een harde klap. Toen ik naar rechts keek, zag ik een politieauto heel hard door de lucht vliegen. Het leek wel een film. (...) Ik vermoed dat de agent in de voorste politiewagen de bocht niet goed heeft genomen." De agenten in de tweede politiewagen zouden direct zijn uitgestapt en hun collega's geholpen hebben.
Beide agenten waren na de crash aanspreekbaar en zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Momenteel vindt onderzoek plaats naar de toedracht van het ongeluk. Het busverkeer was na het ongeluk tijdelijk gestremd.
Bij de crash is ook een andere auto geraakt.
Bij de crash is ook een andere auto geraakt. © Koen Laureij

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.