Verdachte schietpartij Bunschoten ook verdachte in zaak dode vrouw Nijkerk

Ambulancepersoneel en omstanders bij het slachtoffer.
Ambulancepersoneel en omstanders bij het slachtoffer. © Caspar Huurdeman
Bunschoten - De man die woensdag werd opgepakt na een schietpartij op de Veenestraat in Bunschoten, wordt ook verdacht van betrokkenheid bij de dood van de vrouw die levenloos gevonden werd in zijn woning in Nijkerk. Dat meldt het Openbaar Ministerie. Het voorarrest van de man is verlengd met twee weken. Hij zit in beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.
De verdachte werd woensdag in zijn woonplaats aangehouden, niet lang nadat de politie even na 15.30 uur een melding had gekregen van een schietpartij in Bunschoten. Er zou daar meerdere keren zijn geschoten. Slachtoffer van dit incident is een 59-jarige man uit Bunschoten. Hij werd naar een ziekenhuis gebracht.
De verdachte werd met de speciale benaderingstechniek gevaarlijke verdachte uit zijn voertuig gehaald. In de woning van de man aan de Sperwerhof werd vervolgens een dode vrouw aangetroffen, meldde de politie gisteren.
De Telegraaf meldde eerder dat de vrouw de partner was van de man uit Nijkerk. De verdachte zou haar eerst hebben doodgeschoten om vervolgens het slachtoffer uit Bunschoten-Spakenburg van zijn fiets te schieten. Deze man zou een collega en de vermeende minnaar van de vrouw zijn geweest, meldt de krant, en de verdachte zou achter dit overspel zijn gekomen. Het OM wil geen verdere informatie verstrekken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.