Tiktokteam VV Vianen tegen Turkse Tiktoksterren: 'Beide partijen kennen slachtoffers aardbeving'

© VV Vianen/Didier Bogert
Vianen - Normaal gesproken spelen de amateurs van VV Vianen voor een handjevol mensen in de zesde klasse. Maar vandaag voetbalden zij voor duizenden supporters een benefietwedstrijd tegen TikTok United, een elftal met Turkse en Nederlandse influencers, voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Hiermee haalde de club 22.500 euro op.
In het team van VV Vianen spelen ook mensen met een Turkse achtergrond, vertelt Didier Bogert van VV Vianen. "Het was daarom een heel mooi doel om geld voor op te halen. Spelers van ons en spelers van de tegenpartij kennen ook zelf mensen die door de aardbeving geraakt zijn."
De voetballers uit Vianen speelden tegen TikTok United, een elftal met TikTokkers als LorenzoDinatelle en Ilias Vietto. Daarnaast was ook influencer Mo Bicep van de partij en werd een aantal influencers vanuit Turkije ingevlogen. De bekendste is een Turkse kok die voor Ronaldo en Messi heeft gekookt. Bogert: "Hij heeft 70 miljoen volgers op TikTok en 45 miljoen op Instagram. Een hele grote man in de social mediascene."
Naast hun debuut in een stadion, het stadion van de voormalige profclub RBC Roosendaal, had VV Vianen dit weekend nog iets te vieren. Zij haalden dit weekend op TikTok meer dan 400.000 volgers. Daarmee zijn zij bijvoorbeeld groter dan FC Utrecht. "Alleen Ajax, PSV en Feyenoord zijn nog groter. De eerstvolgende is Feyenoord met 900.000 volgers, dus dat gaat nog wel even duren. Maar het is mooi dat wij de bekendheid op TikTok nu ook kunnen inzetten voor het goede doel."

5-1 verloren

Op het veld boekte VV Vianen minder succes. "Wij speelden twee keer 60 minuten. Wij hadden een selectie van 16 man, en zij van 30 man. Daarin waren zij in het voordeel. De eerste helft hebben wij overleefd, en hebben wij nog een mooi doelpunt gescoord. In de tweede helft kickte de vermoeidheid in en hebben wij uiteindelijk 4-1 of 5-1 verloren. Maar alsnog een hele mooie ervaring. Ik heb tegen de jongens gezegd: gewoon van genieten, dit ga je niet vaak meer meemaken."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.