Ruim 1100 stempassen in Utrecht niet bezorgd, gemeente doet aangifte

© ANP
Utrecht - Ruim 1100 stempassen voor de Provinciale Staten-en waterschapsverkiezingen op 15 maart zijn nooit aangekomen bij bewoners in de Utrechtse wijken Overvecht en Voordorp. Eén bezorger van PostNL heeft de post niet bezorgd. De gemeente doet aangifte bij de politie.
De zaak kwam aan het licht nadat een inwoner bij de gemeente meldde dat hij en zijn buren geen stempassen hadden ontvangen. Hierop volgde er een onderzoek bij PostNL, waaruit bleek dat er één bezorger is geweest die niet alle post, waaronder de stempassen, heeft bezorgd. Waar de post is gebleven, blijft een vraagteken.
"Ik neem het niet bezorgen van de stempassen hoog op", schrijft burgemeester Sharon Dijksma in een raadsbrief. "Gezien de ernst van de situatie doen wij aangifte bij de politie." Ook laat Dijksma weten dat onderzocht wordt of er sprake is van een datalek.
De kiezers die geen stempas hebben ontvangen ontvangen deze alsnog. De oude stempassen worden ongeldig verklaard. "Daarmee wordt voorkomen dat er gefraudeerd kan worden", schrijft Dijksma.

De volgende straten in Overvecht en Voordorp hebben geen stempassen ontvangen:

-Rhônedreef
-Bruisdreef
-Hildebranddreef
-Taagdreef
-Bruisdreef
-Vader Rijndreef
-Van Brammendreef
-Camera Obscuradreef
-R.A. Kartinistraat
-Samora Machelstraat
-Agostinho Netostraat
-David Ben Goerionstraat
-Tulastraat

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.