'Onderhandelingen over landbouwakkoord verlopen stroef'

© ANP
Provincie Utrecht - De onderhandelingen over het landbouwakkoord verlopen stroef. Dat meldt de NOS. Volgens de omroep is een akkoord nog lang niet in zicht.
Eind april wil het kabinet een deal hebben met agrarische organisaties over de toekomst van boeren. Er moeten afspraken komen over het terugdringen van stikstofuitstoot; ongeveer drieduizend zogenoemde piekbelasters moeten een aanbod krijgen en boeren die niet willen stoppen hopen op opties om te verduurzamen.
Maar het kabinet biedt vooralsnog te weinig toekomstperspectieven, vinden veel onderhandelende partijen volgens de NOS. Sommige betrokkenen noemen de kans dat er een akkoord komt in april niet groot.
Wat de landbouwregelingen ook worden, in onze provincie lijken weinig boeren er een beroep op te gaan doen. Dat zei landbouw-gedeputeerde Mirjam Sterk vorige maand in een interview met RTV Utrecht. In Utrecht zijn relatief weinig piekbelasters. Toch hoopt Sterk op een aantrekkelijke regeling voor boeren die willen stoppen of verhuizen. De CDA'er zei "reikhalzend uit te kijken" naar het landbouwakkoord in april.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.