Grote lading lijnzaad op A27 na vrachtwagenongeval bij Eemnes

© Caspar Huurdeman
Eemnes - Op de A27 bij Eemnes is vanmiddag een vrachtwagen gekanteld. Daarbij is een grote lading lijnzaad op het wegdek terechtgekomen. Het ongeluk gebeurde net voorbij het knooppunt in de richting van Almere.
De linkerrijstrook van de snelweg ging na enige tijd weer open, maar al snel maakte Rijkswaterstaat bekend dat om 20.00 uur de hele snelweg in de richting van Almere werd afgesloten om het asfalt goed schoon te maken.
Dat bleek veel tijd te gaan kosten. Toen de werkzaamheden net een uur bezig waren, liet Rijkswaterstaat al weten dat het nachtwerk ging worden. Het verkeer werd in de tussentijd omgeleid via de A1 en A6. Uiteindelijk is Rijkswaterstaat tot 02.55 uur bezig geweest met opruimwerkzaamheden.

Oorzaak ongeval

Vermoedelijk is de chauffeur even buiten bewustzijn geraakt, vervolgens is de vrachtwagen van de weg geraakt. Daarbij raakte de bestuurder een verkeersbord, zo is te zien op foto's van een fotograaf die ter plaatse is.
Volgens een woordvoerder van de politie is de man inmiddels bij kennis. Ambulancepersoneel heeft zich over hem ontfermd. De chaos op de snelweg was direct groot: het graan lag verspreid over twee rijstroken.
De vrachtwagenchauffeur raakte een verkeersbord.
De vrachtwagenchauffeur raakte een verkeersbord. © Caspar Huurdeman

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.