Mogelijk brandstichting bij brand Vianen

VIANEN - De politie denkt dat bij de brand in een huis en auto op de Prunusstraat in Vianen sprake is van brandstichting. Het lijkt erop dat de brand is begonnen bij enkele coniferen en is overgeslagen.

EXPLOSIE

Even voor elven kwam een melding binnen van een grote brand in een loods/schuren aan de Prunusstraat. De schuur bleek te worden gebruikt als garage en dat is zeer ongebruikelijk in een woonwijk. Er stonden autowrakken, maar ook gevaarlijke stoffen. Er was een enorme explosie in wijde omtrek te horen. Mogelijk veroorzaakt door een ontplofte gasfles.
De brandweer schaalde op naar GRIP 1 en hield pers en publiek op afstand. Uit voorzorg is een aantal woningen in de straat ontruimd tot rond 01.00 uur. Het publiek werd op grote afstand gehouden. De brand is heel kort overgeslagen naar het dak van de bijbehorende woning maar dat kon meteen geblust worden.

GEWOND

De bewoner van de woning waar de schuur bij hoorde raakte gewond. Hij is naar het UMC ziekenhuis en later naar een ziekenhuis in Groningen gebracht.
Rond 00.00 uur werd het sein brandmeester gegeven, maar de politie is nog een tijdje bezig geweest met onderzoek.

Mogelijk brandstichting bij brand Vianen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.