Spakenburg - PSV op dinsdag 4 april: 'Het moet een thuisspektakel worden'

Een tjokvol Spakenburgstadion tijdens de derby tegen buurman IJsselmeervogels
Een tjokvol Spakenburgstadion tijdens de derby tegen buurman IJsselmeervogels © Gerrit van Keulen
Bunschoten-Spakenburg - De halve finale van de KNVB beker tussen Spakenburg en PSV wordt gespeeld op dinsdag 4 april. De aftrap op sportpark De Westmaat in Bunschoten-Spakenburg is die avond om 20.00 uur.
Op voorhand werd er in Bunschoten over nagedacht om bij een halve finale af te zien van het thuisvoordeel. Omdat de spelende clubs de opbrengst van de kaartverkoop -na aftrek van kosten- delen, zou het voor Spakenburg erg lucratief zijn om in een volle Kuip of een volle Johan Cruijff Arena te spelen. Nu PSV de tegenstander is, wil de club gewoon op het eigen sportpark spelen.
Spakenburg bereikte de halve finale van de beker door onder meer van de eredivisieclubs FC Groningen en FC Utrecht te winnen. Dat waren uitwedstrijden. "Nu willen we er een thuisspektakel van maken", zegt voorzitter Marc Schoonebeek. "Daar heb ik inmiddels over gesproken met de veiligheidsman van de gemeente, en die vindt dat heel logisch."

Derbystadion

Spakenburg kan, dat wordt elk seizoen met de derby tegen IJsselmeervogels aangetoond, het stadion opschalen tot een capaciteit van 8000 mensen. "De tent voor de kantine maakt plaats voor een extra zittribune en achter het doel aan de dijkkant plaatsen we ook een zittribune", zegt Schoonebeek, die ook ruimte wil maken voor circa 300 PSV-fans. "Maar dat moeten niet die gasten zijn die altijd de krant halen."
Of de wedstrijd van gemeente en politie ook in Bunschoten gespeeld mag worden, wordt zeer binnenkort bekend. Het bestuur van Spakenburg heeft die instanties inmiddels benaderd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.