Utrechtse band Kensington valt in de prijzen bij Edison Awards

© Casper Starreveld
Leusden - De Utrechtse band Kensington heeft vanavond in Leusden de Edison-oeuvreprijs in ontvangst genomen. Na het vertrek van zanger Eloi Youssef vond de jury van de muziekawards dat het tijd werd voor een prijs voor het gehele werk van de indierockband.
Het zal een flinke opsteker zijn voor de mannen van Kensington, nadat er afgelopen maand werd ingebroken bij hun studio in Benschop. Er werd toen voor tienduizenden euro's aan spullen gestolen. De politie tast nog altijd in het duister wie de daders zijn.

Maan en Goldband

In totaal werden er in het AFAS Theater in Leusden elf awards verdeeld. Rapper sor en het duo Maan en Goldband waren de belangrijkste winnaars geworden van de Edison Pop 2023. Zij wonnen de prijzen in respectievelijk de categorieën Album (Bae Doven No. 1 / No. 2 / No. 3) en Song (Stiekem).
De Edison, ook wel de Nederlandse Grammy genoemd, is de oudste en een van de meest prestigieuze muziekprijzen van Nederland. De award bestaat zoals elk jaar uit een bronzen beeldje van beeldhouwer Pieter d'Hont.
De Utrechtse band Rondé was genomineerd voor een award in de categorie 2022 Single Releases, maar greep naast de winst.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.