Tbs en celstraf voor Utrechter na seksuele uitbuiting van 15-jarig meisje uit Driebergen

© RTV Utrecht / Timo Anceaux
Driebergen-Rijsenburg - Een 33-jarige Utrechter die wordt verdacht van seksuele uitbuiting van een 15-jarige meisje uit Driebergen is veroordeeld tot 2,5 jaar gevangenisstraf en een tbs-maatregel met voorwaarden. Volgens de rechtbank is bewezen dat de verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan mensenhandel. Hij zou het minderjarige meisje gedwongen hebben tot (webcam)seks met anderen en verdiende daar zelf geld aan.
De man zat nog in zijn proeftijd voor vergelijkbare zaken, toen hij via een chatgroep van de berichtendienst Telegram contact kreeg met het kwetsbare meisje. Hij won haar vertrouwen en haalde het meisje over seksueel getinte foto's en filmpjes van zichzelf te maken. Die verkocht hij via Snapchat. Vervolgens zou hij haar onder druk hebben gezet om webcam-seks met klanten te hebben en uiteindelijk ook echte seks. Het geld dat deze mensen daarvoor betaalden, hield hij zelf.
Een psycholoog en psychiater die de Utrechter onderzochten vinden dat er door verschillende stoornissen en gedragsproblemen een grote kans is op herhaling als de man niet wordt behandeld. Volgens de psychiater zou hij ook gewelddadig kunnen worden. Er is daarom meer nodig dan alleen een gevangenisstraf, die conclusie deelt de rechtbank.
De rechtbank besliste daarnaast dat het meisje recht heeft op een schadevergoeding. De man moet haar ruim 7700 euro betalen. Dat is het geld wat hij aan haar heeft verdiend.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.