Burgemeester IJsselstein over de geweldsincidenten bij woningen: 'Verschrikkelijk als zoiets gebeurt'

© Koen Laureij
IJsselstein - Burgemeester Patrick van Domburg van de gemeente IJsselstein is vandaag langs geweest bij buurtbewoners van de twee woningen die gisteren getroffen werden door een geweldsincident. Van Domburg laat weten dat de impact op de omwonenden groot is. Een aantal van hen vertelden hem ook dat ze hadden meegeholpen met blussen.
Gistermiddag brak er brand uit bij een portiek van een adres aan de Spanjestraat. Even daarvoor werd een knal gehoord. Diezelfde dag ging het ook mis bij een woning aan de Italiëlaan. Daar ging die avond een vuurwerkexplosief af. Bij beide aanslagen raakte niemand gewond, wel is er veel schade aan de woning. Vooralsnog is er niemand aangehouden. Wel zijn er twee signalementen verspreid na de incidenten.
Voor de burgemeester was de vuurwerkbom in de Italiëlaan een reden om de woning te sluiten. Ook is er sinds vandaag cameratoezicht in de buurt. De woning in de Spanjestraat waar bij de ingang een poging tot brandstichting is gedaan is niet gesloten. De gemeente liet weten dat daar geen reden toe was.

'Impact enorm'

Volgens Van Domburg is het incident voor de buurtbewoners van de Italiëlaan is "niet niks". "Je schrikt heel erg als er zo'n enorme ontploffing bij je huis gebeurt. Als volwassene schrik je daarvan, maar kinderen weten ook niet wat ze meemaken. De impact is enorm."
Wel merkte de burgemeester dat de omwonenden blij waren met de maatregelen. "Als zoiets gebeurt trek je alles uit de kast om bewoners van dienst te zijn en de rust te herstellen. Ik merkte dat de cameratoezicht een positief effect had op het wel en wee van de mensen in de wijk."

Brief aan bewoners

De gemeente informeert omwonenden per brief over de maatregelen die de burgemeester neemt. "Daar staat ook in dat bewoners mij altijd kunnen bereiken als ze daar behoefte aan hebben. En als ze toch iets gezien hebben dat hier iets mee te maken kan hebben, dan kunnen ze dat altijd met de politie delen, desnoods anoniem."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.