'Geen overschrijding van geluidsnorm tijdens dancefeest in Jaarbeurs'

Archief.
Archief. © ANP
Utrecht - De geluidssterkte tijdens dancefeest 'A State of Trance' in de Jaarbeurs Utrecht is afgelopen weekend binnen de geluidsnorm gebleven.Dat zei wethouder Susanne Schilderman vanmiddag in antwoord op vragen van Stadsbelang Utrecht. De partij had mondelinge vragen ingediend vanwege meerdere meldingen van 'verregaande geluidsoverlast'.
Stadsbelang Utrecht wilde onder meer van het college weten of omwonenden wel goed geïnformeerd waren over de ontheffing die was verleend voor het dancefeest. Ook vroeg de partij opheldering over het feit dat de geluidsnorm weliswaar niet zou zijn overschreden, maar er toch klachten kwamen van bewoners uit de omgeving en zelfs uit Dichterswijk, Rivierenwijk en Hoograven.

'Twee meldingen van geluidsoverlast'

Bij monde van verantwoordelijk wethouder Eva Oosters zei Schilderman dat omwonenden ruim van te voren zijn geïnformeerd over het evenement, onder meer per brief en via de website waarop officiële bekendmakingen worden gepubliceerd. De gemeente Utrecht ontving afgelopen weekend verder maar twee meldingen van geluidsoverlast. Volgens de wethouder is het evenement beheersbaar verlopen en zijn er bij geluidsmetingen geen overschrijdingen ontdekt.
Wel houdt het college een slag om de arm. Het definitieve geluidsrapport moet namelijk binnen twee weken na het evenement worden opgestuurd naar de Regionale Uitvoeringsdienst Utrecht (RUD), pas dan kan met zekerheid worden gezegd of de geluidsnorm daadwerkelijk niet is overschreden.
"Ik realiseer me dat de bevindingen van de vergunningsregisseur en de voorlopige uitkomsten van de geluidsmetingenmoeilijk te rijmen zijn met het beeld dat geschetst wordt. We zullen op dit moment kijken hoe dat komt, bijvoorbeeld door weersomstandigheden, windrichtingen of wat andere aanleidingen zouden kunnen zijn."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.