Bingo FM krijgt fiat van Utrechtse gemeenteraad

© RTV Utrecht
Utrecht - De Utrechtse gemeenteraad wil dat Omroep Utrecht Stichting (OUS) opnieuw de machtiging krijgt voor de lokale omroep. Dat besluit nam de raad donderdagavond. OUS werkt nauw samen met RTV Utrecht. Bingo FM is onderdeel van OUS.
OUS is de enige die aanspraak wil maken op de nieuwe machtiging voor de lokale omroep in Utrecht. De gemeente wil graag dat de lokale media zich ontwikkelt. Zo moet er een breed mediaplatform komen, en er moet meer samenwerking zijn tussen aanbieders van lokaal nieuws in de stad. Ook moet U in de Wijk verder uitgerold worden over meer wijken in de stad. OUS en RTV Utrecht blijven ook in de toekomst samenwerken.
Door het besluit van de raad gaat er nu een positief advies naar het Commissariaat voor de Media, die uiteindelijk beslist.

Geldzorgen

De raad en de directie van OUS hebben nog wel zorgen over de financiën. Er is gekort op het budget, maar de gemeente gaat er vanuit dat de financiering van de lokale omroep de komende jaren overgaat naar het Rijk. De verwachting van de wethouder is dat er dan extra financiering beschikbaar komt.
Een motie van het CDA riep op om te blijven zoeken naar aanvullende financiering, om de ontwikkeling van de omroep te kunnen blijven financieren. Door het besluit van de raad is het nagenoeg zeker dat Bingo FM blijft bestaan als lokale radio in de stad.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.