Aannemers raken gasleidingen, ontruimingen in Zeist en De Bilt

© Menno Bausch
Zeist/De Bilt - In zowel Zeist als De Bilt zijn vanochtend woningen ontruimd na gaslekken. Die ontstonden beide toen aannemer tijdens werkzaamheden een gasleiding raakten. In Zeist kunnen bewoners weer hun woning in, het lek is gerepareerd. In De Bilt heeft Stedin het gas afgesloten en wordt de schade de komende uren gerepareerd. Omwonenden hebben daar geen gas.
In Zeist werd een appartementencomplex ontruimd aan de Erasmuslaan. In dat gebouw waren op het moment dat de gasleiding werd doorboord twee mensen aanwezig. Zij zijn onder begeleiding van de brandweer naar buiten gegaan en hebben voor zover bekend geen giftige stoffen binnen gekregen.
In De Bilt is een leiding geraakt op de hoek van de Groenekanseweg en de Sint Laurensweg. "Het gas buldert daar uit de leiding", aldus een persfotograaf. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) laat weten dat er inderdaad veel geluid vrijkomt bij het lek.

Complex lek

Het Biltse gaslek is volgens de VRU buiten, waardoor het gevaar beperkt is. Toch zijn er 7 woningen en een kinderdagverblijf uit voorzorg ontruimd, omdat er "wel een flinke uitstoot van gas is".
Op beide plekken is netbeheerder Stedin bezig de gaskraan dicht te draaien. "Als dat gelukt is, gaan we de leidingen herstellen." De situatie in De Bilt is volgens hem wel wat complexer dan die in Zeist. "Een situatie als die in Zeist is meestal met een paar uur wel opgelost. Hoe lang het in De Bilt gaat duren, kan ik nu nog niet zeggen."
Het is nog onduidelijk wanneer de bewoners in Zeist en De Bilt hun woningen weer in kunnen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.