Caroline van der Plas (BBB) stapt tijdens debat in Veenendaal van podium af: 'Voelde me erg onveilig'

Caroline van der Plas op archiefbeeld
Caroline van der Plas op archiefbeeld © Flickr / Sjoerd Luidinga
Veenendaal - Partijleider van De BoerBurgerBeweging (BBB) Caroline van der Plas is gisteravond tijdens het Nationaal Plattelandsdebat in Veenendaal van het podium afgestapt. Na het evenement liet ze weten zich 'heel erg' onveilig te hebben gevoeld door een persoon in de zaal.
Het debat waar de politica bij was geweest werd georganiseerd in evenementenlocatie De Basiliek in Veenendaal. In de zaal zaten voornamelijk boeren. Het debat werd georganiseerd door boerenbelangenorganisatie Agractie.
Tijdens het debat werd Van der Plas door de beveiliging van het podium afgehaald. Dit leidde tot verbaasde reacties in de zaal. Na afloop zei Van der Plas dat dit niets met de boeren te maken heeft, maar met een persoon in de zaal. De politica zei daarover tegen het programma Hart van Nederland: "Het heeft te maken met iemand die niet bij de boeren hoort. Daar heb ik me heel erg onveilig over gevoeld. Uiteindelijk gebeurde er iets waar ik niets over zeg. Daardoor dacht ik: ik ga nu van het podium."

Afwezig bij boerenprotest

Van der Plas liet eerder deze week aan Vandaag Inside weten dat ze zaterdag niet naar het boerenprotest in Den Haag komt vanwege bedreigingen aan haar adres. Ze vertelde dat het 'de laatste week' weer onrustig is.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.