Vertraagd Smakkelaarspark lijkt dit jaar eindelijk van de grond te komen: 'Doodzonde dat zo'n mooi stuk Utrecht niet benut wordt'

© RTV Utrecht / Sophie Markvoort
Utrecht - Het Smakkelaarsveld is "een troosteloos stukje Utrecht" en dat is wethouder Eelco Eerenberg een doorn in het oog. Hoewel de gemeente kijkt naar mogelijkheden van – zolang de bouw van het nieuwe Smakkelaarspark nog stilligt – een tijdelijke invulling, blijkt dat nog niet zo gemakkelijk.
In oktober werd duidelijk dat de bouw van het Smakkelaarspark vertraging oploopt door de stijgende prijzen voor bouwmateriaal.

Troosteloze stukje Utrecht

Wie vanaf het Centraal Station in de richting van TivoliVredenburg fietst, ziet links het afgezette Smakkelaarsveld liggen. "Al toen ik wethouder werd van deze mooie stad, wilde ik dit troosteloze stukje Utrecht de liefde geven die het verdient, maar het is nog altijd niet veel beter geworden", erkent wethouder Eelco Eerenberg na vragen van raadsvragen D66.
De wethouder kijkt naar mogelijkheden om zo lang de bouw nog stilligt te kijken of er iets tijdelijks op de plek kan komen. Er hebben daarvoor al gesprekken plaatsgevonden met de ontwikkelaar en verschillende partijen, maar die liepen uiteindelijk vast op "fiscale problemen". Het werd zo ingewikkeld dat de partijen uiteindelijk afhaakten.

Archeologisch onderzoek

Eerenberg gaat er vanuit dat de bouw dit jaar kan beginnen. Mocht dat niet lukken, gaat hij opnieuw kijken naar opties voor tijdelijke invulling. "Maar vanwege archeologisch onderzoek en het inrichten van de bouwplaats, is het wel lastig."
Vanwege dat archeologische onderzoek, is het niet waarschijnlijk dat er bijvoorbeeld tijdelijk meer groen komt op het Smakkelaarsveld. "Eerder iets van een kunstzinnige uiting", zegt de wethouder.
De wethouder benadrukt dat het ernaar uitziet dat de bouw dit jaar wel echt kan beginnen. "Het is doodzonde dat zo'n mooi stuk stad zo slecht benut wordt."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.