Jubileum Sterallures wordt gevierd met musical Oliver in New York

Enkele van de acteurs
Enkele van de acteurs © Musicalvereniging Sterallures
Woerden - Een bijna 200 jaar oud verhaal in een eigentijds jasje, dat is Oliver in New York van de Woerdense musicalvereniging Sterallures. De vereniging bestaat 20 jaar en dat wordt met de musical gevierd. De voorstelling gaat over de straatjongen Adam, die samen met een bende straatartiesten op zoek is naar zijn ware ik. Met raps en ballads vertellen ze het verhaal.
Sterallures over Oliver in New York
Oliver in New York is gebaseerd op de roman Oliver Twist van Charles Dickens. Dickens schreef het als protest tegen de wantoestanden in de victoriaanse samenleving in Londen. Sterallures heeft het verhaal over de oceaan getild, de musical speelt in New York. Paul Duisterwinkel kruipt in de huid van Adam: "Deze rol heeft wel raakvlakken met mijn eigen leven. Ik kom uit het onderwijs en daar kom je ook van alles tegen in de grote steden. Wat dat betreft heb ik al een hoop gezien. Daar haal ik ook heel veel vandaan. En elk huisje heeft zijn kruisje, laat ik het daar maar bij houden."
Een repetitie in de sportkantine
Een repetitie in de sportkantine © RTV Utrecht
Een van de andere hoofdrollen wordt gespeeld door Sabine Acda. "Ik speel de rol van Rebecca, ik ga in de musical op zoek naar mijn zoon. Daar gaat ook wel verdriet en pijn aan vooraf. Dat is diep graven soms." Sabine speelt sinds het allereerste begin bij Sterallures: "Ik kom uit een muzikale familie, daar werd veel gezongen. En dit is wat we heel graag wilden. Mijn zus en ik zijn hier samen gestart. We zijn begonnen in het wijkcentrum, met een basic decor en kleding die overal vandaan geplukt moest worden, en nu werken we met een zangcoach, met een danscoach en hebben een enorme opslag met kleding. En het talent neemt toe, dat vind ik heel fijn."
Sterallures is weer op zoek naar nieuw talent. Paul: "Mannen, dat is wel een beetje een dingetje, mannen zijn heel erg welkom."

Oliver in New York van Sterallures is te zien op 25, 26 en 27 maart in theater het Klooster in Woerden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.