Na roof bij Kensington opnieuw inbraak in muziekstudio, nu duizenden euro’s schade in Doorn

© Pixabay
Doorn - Voor de tweede keer in ruim een maand tijd is er ingebroken in een muziekstudio in onze regio. Dit weekend was het raak bij Studio Independent Recordings aan de Beukenrodelaan in Doorn. De politie laat weten dat er aangifte is gedaan door het slachtoffer.
"Dit heeft een behoorlijke impact op je geestestoestand", vertelt studio-eigenaar Quintijn Verhoef aan RTV Utrecht. "Jarenlang heb ik vele eigen uren in de muziekstudio gestopt en dan komt er iemand binnen die de boel vernielt."
Inbrekers drongen de loods binnen, namen een oude computer en een koffiezetapparaat mee en probeerden vervolgens tevergeefs via de muur ook de muziekstudio binnen te dringen. Van het incident zelf heeft hij niks meegekregen: hij lag op dat moment te slapen.
Quintijn vermoedt dat er voor duizenden euro's aan schade is aangericht. "Zo'n akoestische deur kost al snel 3000 euro en ook de loods moet worden hersteld. Met arbeidskosten zit je dan op zo'n 15.000 euro", aldus de studio-eigenaar.

Inbraak in Benschop

Vorige maand was er ook al een grote inbraak in een muziekstudio in Benschop. Daarbij werden onder meer kostbare Gibson-gitaren, microfoons, een mengtafel, computers, een tablet en een spiegelreflexcamera gestolen. Vier van de gitaren waren van Kensington-bandlid Casper Starreveld. Van de dader of daders in die zaak ontbreekt nog altijd elk spoor.
Naar aanleiding van de inbraak in Doorn meldt Starreveld dat er een "audiofiele bende" actief is. Naast de inbraak in Doorn noemt hij een incident in een muziekstudio in het Brabantse Bladel. Ook studio-eigenaar Jordi Langelaan van Barn In The Meadow-studio in Benschop vermoedt dat er mogelijk een bende actief is.
Quintijn heeft daar zijn twijfels over. "Als er inderdaad een audiofiele bende actief is geweest, dan zou je denken dat ze wat snaredrums (een onderdeel van een drumset, red.) hadden meegenomen in plaats van een koffiezetapparaat. Die hebben ze juist laten staan." Ook de politie vindt het te vroeg om te spreken van een trend. Op dit moment zijn er geen geluiden bekend dat er bij nog meer muziekstudio's in de regio is ingebroken. "Op het moment dat er een verband blijkt tussen beide zaken, nemen we dat uiteraard in het onderzoek mee", aldus een woordvoerder.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.