Waterplant zorgt voor valpartijen in Utrechts waterkunstwerk; gemeente plaatst hekken

© In de zomer kleurt het plantje groen / Google
Utrecht - Rondom het waterkunstwerk op de Utrechtse Euclideslaan heeft de gemeente Utrecht dranghekken geplaatst. Afgelopen week vielen meerdere mensen in het water omdat ze dachten dat het een gravelveld was. De boosdoener is de grote kroosvaren, dat de kleur heeft van gravel.
De plantjes zijn inmiddels door de gemeente uit het water gehaald. Maar plantenexpert Stef van Walsum zegt tegen het AD dat het een kwestie van tijd is voordat het wateroppervlak weer volledig begroeid is: "Het is een soort onkruid. Als de gemeente wil voorkomen dat mensen erin blijven vallen, moeten de plantjes steeds weggehaald worden. Dikke kans dat het water deze zomer weer dichtzit", vertelt hij aan de krant.
Eerder plaatste de gemeente al waarschuwingsborden om ervoor te zorgen dat mensen het water niet inliepen. Maar dat was tegen het zere been van Karin Daan, de maker van het kunstwerk. De gemeente en Daan gaan binnenkort met elkaar in gesprek om tot een oplossing te komen. Tot die tijd blijven de hekken en borden staan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.