Grote brand in Zeist geblust, bewoner en brandweerman gewond

De woning is volledig verwoest door de brand
De woning is volledig verwoest door de brand © Menno Bausch
Zeist - In een appartement aan de Bergweg in Zeist is gisteravond een grote uitslaande brand uitgebroken. Daarbij zijn een bewoner en brandweerman gewond geraakt.
De bewoner wist de woning zelf te verlaten, maar is zwaargewond met meerdere brandwonden naar het ziekenhuis gebracht. Een brandweerman raakte lichtgewond aan z'n hand en gezicht. Ook hij is naar het ziekenhuis.
In het pand boven een fysiotherapiepraktijk zaten twee woningen, waarvan er een was bewoond. Daar is de brand ontstaan en dat huis is volledig verwoest. De andere woning liep rook- en waterschade op.
Volgens een woordvoerder van de brandweer was het gebouw niet goed te bereiken en waren sloopwerkzaamheden noodzakelijk om te kunnen blussen. "De brand zat voornamelijk in de nok van het pand, dat is een soort vliering. De verdieping daaronder was volledig weggebrand, dus daar konden we niet staan. Omdat het pand te instabiel en gevaarlijk was om van binnenuit te blussen hebben we de brand vanaf buiten bestreden. Daarvoor moesten we dakpannen weghalen, en duurde het even voordat we echt bij de brand zaten."
Rond 02.00 uur was het vuur onder controle, daarna was de brandweer nog zo'n twee uur aan het nablussen. In totaal was de brandweer zo'n zes uur bezig met de brand.
De politie gaat doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.
Menno Bausch
Menno Bausch © Zeist

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.