Ardahanspor trekt elftal terug uit competitie na ontspoorde wedstrijd

© Google Streetview
Utrecht / Amersfoort - VVU Ardahanspor heeft het derde elftal teruggetrokken uit de competitie. Volgens de Utrechtse voetbalclub is dat gedaan na bedreigingen aan het adres van spelers uit dat elftal. De club heeft hiervan ook melding gedaan bij de politie.
De melding volgt op de ontspoorde wedstrijd afgelopen weekend tegen APWC uit Amersfoort. In de slotfase van de wedstrijd tussen VVU Ardahanspor en APWC sloeg de vlam in de pan. Bij een opstootje raakten volgens de betrokken clubs meerdere mensen gewond. Over wat er precies is gebeurd lopen de verklaringen uiteen. De politie en de KNVB onderzoeken de zaak.
Leden van APWC vertelden afgelopen week in de media over het incident, waarbij volgens de politie in elk geval een 25-jarige man gewond raakte. Voorzitter Ercan Akdeniz van VVU Ardahanspor zegt nu in een reactie het te betreuren dat een speler van APWC de media heeft gezocht, voordat het onderzoek naar het incident klaar is.
Volgens Akdeniz is zijn club ook benaderd door leden van APWC om de gegevens van betrokken spelers door te geven. "Dit moet eigenlijk een zaak zijn tussen de bestuurders van beide clubs, en daarna gaat het naar de KNVB en dan is het afwachten." Via de telefoon en social media zouden er volgens de voorzitter bedreigingen zijn geuit, daarvan is melding gemaakt.
Het derde elftal van Ardahanspor zou deze zondag een uitwedstrijd spelen in Amersfoort, maar dat gaat niet meer door. De KNVB bevestigt het terugtrekken van Ardanhanspor 3 en in de ranglijst van de 7e klasse-12 is het elftal ook al niet meer te vinden.

Geen bedreiging

Volgens een betrokkene bij APWC is van bedreiging absoluut geen sprake en is dat ook niet logisch, omdat ze "gewoon in gesprek zijn met de politie". Ze hopen daar dat iedereen de rust bewaart en de uitkomsten van het onderzoek door KNVB en politie afwacht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.