Ook GroenLinks Utrecht vergeet Vijfheerenlanden: 'Kan gewoon niet hé'

© GroenLinks Utrecht
Provincie Utrecht/Utrecht - Dat de Utrechtse afdeling van D66 de topografie van onze provincie niet helemaal scherp heeft, wisten we al. Maar ook GroenLinks in de stad Utrecht blijkt moeite te hebben met de provinciekaart: op een plaatje waarop de kiezer wordt bedankt, ontbreekt - net als bij D66 - de gemeente Vijfheerenlanden.
"Utrecht, bedankt voor je stem!" zo is op de social media-kanalen van de lokale partij te lezen, begeleid met een kaartje van de provincie dat dateert van vóór 2019 toen de gemeente Vijfheerenlanden nog niet bestond. PVV-fractievoorzitter David Bosch van de gemeente Utrecht ontdekte de fout en maakt er melding van op Twitter: "Vijfheerenlanden ligt ook in de provincie hoor", schrijft hij.
In een reactie op Twitter pakt de partij de fout sportief op: "Per ongeluk Vijfheerenlanden vergeten. Kan gewoon niet hé", begeleid met een kaart van alleen de gemeente Vijfheerenlanden. "We hebben hem weer gevonden!" schrijft GroenLinks erbij. GL-Statenlid Marjolein van Elteren plaatst vervolgens het oorspronkelijke plaatje, maar dan met de juiste kaart.
Begin deze maand gebruikte het campagneteam van D66 ook de verkeerde kaart, dus zonder Vijfheerenlanden. Burgemeester Sjors Fröhlich liet daarover zijn ongenoegen merken op Twitter: "Euh, is het @D66provUtrecht bekend dat de provincie Utrecht vier jaar geleden is uitgebreid met de prachtige gemeente @5heerenlanden? We staan ook graag op de kaart bij D66!" De Utrechtse afdeling van D66 bood daarna excuses aan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.