Stichtse Vecht wil vertraging woningbouw beperken en maakt 1,4 miljoen vrij

© RTV Utrecht / Joost Danvers
Stichtse Vecht - Met het aannemen van nieuwe medewerkers en inhuren van extra kennis hoopt de gemeente Stichtse Vecht dat woningbouwplannen in een stroomversnelling komen. De wachttijd voor een sociale huurwoning is in Stichtse Vecht opgelopen tot 14 jaar en woningbouwplannen lopen achter. De gemeente wil 1,4 miljoen euro extra vrijmaken.
"Door de grote druk op de woningmarkt zijn woningen voor starters en mensen met een modaal inkomen onbetaalbaar", laat de gemeente weten. Daar bovenop is er een lange wachtlijst voor sociale huurwoningen. Om 4500 woningen te kunnen bouwen tot 2030 wil de gemeente de eigen organisatie versterken. "Hierdoor kan efficiënter en professioneler worden gewerkt aan de verschillende woningbouwprojecten."
De gemeente heeft eigen bouwprojecten, zoals Zuilense Vecht en Zogwetering in Maarssen, maar wil ook dat ontwikkelaars en woningbouwcorporaties plannen kunnen maken zoals in Maarssenbroek gebeurt in het Ruimtekwartier. "Dat is ook het grootste woningbouwproject voor de komende jaren. Het gaat daar zowel om de verbouw van kantoren tot woningen als om nieuwbouw, samen goed voor zo’n 2.500 woningen."
Stichtse Vecht is een van de ondertekenaars van de woondeal en is daarmee verplicht tot het bouwen van 3323 woningen tot 2030, waarvan 1619 in het betaalbare segment. "De extra inzet is ook nodig om regionale afspraken waar te maken."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.