Vanaf nu kun je geflitst worden in beruchte bocht N210 IJsselstein

© RTV Utrecht
IJsselstein - Wie te hard rijdt op de N210 bij IJsselstein krijgt vanaf nu een boete. De flitspaal op de Weg der Verenigde Naties gaat vandaag aan. De flitser moet ervoor zorgen dat bestuurders zich beter aan de maximumsnelheid van 80 kilometer per uur houden. Dat moet weer de kans op een ongeluk verkleinen.
De flitser staat aan het begin van de bocht ter hoogte van de Lage Dijk. Daar rijden bestuurders volgens de provincie en de politie vaak te hard. Omdat de bocht lang is en het er druk kan zijn, zou dat een groot risico vormen. Om de situatie veiliger te maken vroegen de provincie, gemeente en politie aan het OM (Openbaar Ministerie) om de paal te plaatsen. De flitspaal staat er al even en is de afgelopen periode getest.
Wie vanaf nu nog te hardt rijdt krijgt een boete van minimaal 28 euro exclusief administratiekosten. Hoe harder je rijdt, hoe hoger dit bedrag is.
De afgelopen jaren gebeurden er meerdere ernstige ongelukken in de bocht. Na een ongeluk waarbij twee IJsselsteinse broers om het leven kwamen werd de adviessnelheid al van 80 naar 60 kilometer per uur aangepast. Daarnaast is het wegdek 'opgeruwd', wat zorgt voor een betere stroefheid, en zijn er waarschuwingsborden geplaatst. Volgend jaar is er groot onderhoud gepland op de weg.
Na drie jaar beoordeelt het OM in overleg met de politie en de gemeente of de verkeerssituatie verbeterd is, en of de flitspaal er moet blijven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.