Auto belandt in het water bij Stationsweg Woerden, bestuurder had geen rijbewijs en leek onder invloed

© Justin Egberts
Woerden - Een auto met twee inzittenden is vannacht rond 02.45 uur bij de Stationsweg in Woerden uit de bocht gevlogen en in de Singelbeland. Volgens de politie leek de bestuurder onder invloed, had hij geen rijbewijs en reed hij waarschijnlijk te hard. Zowel de bestuurder als de bijrijder, een 31-jarige man uit Sliedrecht en een 34-jarige vrouw uit Woerden, raakten niet gewond.
De man en de vrouw wisten zelf uit de auto te komen en klommen op de kant. Ze zijn allebei meegenomen naar het ziekenhuis voor controle, maar bleven ongedeerd. De brandweer speurde later het water nog af om te kijken of er nog andere personen in het water lagen, maar dat was niet het geval.
De politie heeft de bestuurder aangehouden op verdenking van rijden onder invloed en rijden zonder rijbewijs. Een aanwezige persfotograaf hoorde van omstanders dat de man eerder op de avond in een café aan de Stationsweg is gezien, waar hij meerdere drankjes zou hebben genuttigd. Bloedonderzoek moet uitwijzen of hij inderdaad alcohol gedronken had.
De auto, volgens de persfotograaf een Mercedes met een nieuwwaarde van ruim een ton, is door een bergingsbedrijf uit het water gehaald.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.