Iedereen een nieuwe badkamer en keuken: renovatie L-flat na 2,5 jaar helemaal afgerond

© RTV Utrecht
Zeist - Het stof moet nog neerdalen, maar na 2,5 jaar is de renovatie van de L-flat in Zeist nu helemaal afgerond. Het gebouw is daarbij flink onder handen genomen. Zo hebben alle 728 woningen in het pand nu onder meer een nieuwe badkamer en keuken en een nieuw toilet. De afronding van de renovatie werd zaterdag al gevierd met de bewoners van de flat.
Er is sinds eind 2020 heel wat veranderd in de L-flat. Zo zijn de galerijen voorzien van nieuwe ledverlichting, zijn er 1080 zonnepanelen op het dak gelegd en zijn alle deuren en wanden van de bergingen vervangen. Ook is de entree van alle portieken vernieuwd. Binnenkort worden die in overleg met bewoners opnieuw ingericht.

Flinke opknapbeurt

Maar niet alleen de gemeenschappelijke ruimtes van het pand zijn vernieuwd. Ook de appartementen zelf hebben een flinke opknapbeurt gehad. Naast een badkamer, keuken en toilet is iedere woning nu ook voorzien van een mechanisch ventilatiesysteem en een nieuwe voordeur en videofoon.
Omdat er na de renovatie alleen nog elektrisch kan worden gekookt, hebben alle bewoners van de gemeente ook nog eens nieuwe pannen gekregen.
De L-flat is de grootste flat van Nederland en was ooit zelfs de grootste van Europa. De verbouwingen aan de dertien verdiepingen tellende flat maakte onderdeel uit van de buurtaanpak Vollenhove Vooruit, waarbij de wijk sinds begin 2020 15 jaar lang prioriteit krijgt om de leefbaarheid daar te vergroten. Al met al moet dat project de gemeente zo'n 3 miljoen euro gaan kosten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.