Gravende dassen zorgen voor vertraging op het spoor van Utrecht richting Eindhoven

Foto ter illustratie, niet de dassen in kwestie.
Foto ter illustratie, niet de dassen in kwestie. © De Dassen van de Heuvelrug
Provincie Utrecht - Misschien heb je er nu al last van: de trein van Utrecht naar Eindhoven en Maastricht rijdt niet. Dat duurt in ieder geval tot volgende week dinsdag. Dat betekent dat je vanuit Utrecht een andere treinverbinding of de bus moet pakken om naar Eindhoven of Limburg te komen. Daarmee ben je zo'n half uur tot een dik uur langer onderweg.
De vertraging wordt veroorzaakt door dassen die burchten hebben gegraven onder het spoor bij Esch. Daardoor rijden er geen treinen tussen Den Bosch en Boxtel, een verbinding die op het traject ligt van Utrecht naar Eindhoven en Maastricht. De snelste alternatieve verbinding naar beide plaatsen gaat via Den Bosch en Tilburg. Daarmee ben je zo'n half uur langer onderweg. Ook rijden er bussen tussen Den Bosch en Eindhoven. Om in Maastricht te komen kan je ook over Nijmegen en Roermond reizen.

In ieder geval tot 28 maart, misschien langer

De NS laat aan de NOS weten dat deze problemen in ieder geval tot 28 maart 02.00 uur aan zullen houden. Maar of het dan opgelost is, valt nog niet te zeggen. ProRail laat aan Omroep Brabant weten dat ze nog niet weten wanneer ze het spoor en de grond eronder mogen herstellen: "De dassen zijn namelijk beschermde dieren en daarom is er eerst toestemming nodig van bevoegd gezag", zegt een woordvoerder. "We kunnen daarom ook nog niet zeggen hoelang de problemen zullen duren."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.