Rvc FC Utrecht keurt gedrag van eigenaar Van Seumeren af: 'Veilig werkklimaat voorop'

© Orange Pictures
Utrecht - De raad van commissarissen van FC Utrecht is niet blij met clubeigenaar Frans van Seumeren, die afgelopen weekend een woede-uitbarsting had in de kleedkamer. Volgens de toezichthouders van de club past zijn actie niet bij de "normen en waarden" van de club.
Van Seumeren bezocht zaterdag de kleedkamer na de verloren thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles (1-2). Naast de woede-uitbarsting had hij ook een 'fysieke aanvaring' met speler Sean Klaiber. Van Seumeren zou hebben geduwd en getrokken, en heeft daar later excuses voor aangeboden.
In een bericht op de website van FC Utrecht zegt de raad van commissarissen dat het gedrag wordt afgekeurd. "Een veilig werkklimaat staat voorop", aldus rvc-voorzitter Pieter Leyssius. "Frans is al vijftien jaar een zeer betrokken aandeelhouder, die veel voor de club heeft betekend en nog altijd betekent, maar in zijn emotie is hij afgelopen zaterdag te ver gegaan. Frans heeft er spijt van en heeft ons als rvc, maar ook de hele club, verzekerd dat dit nooit meer zal plaatsvinden."
Het incident met Van Seumeren vertoont gelijkenissen met een eerder incident dit seizoen met hoofdtrainer Henk Fraser. Hij greep speler Amin Younes naar de keel op een training. Een paar dagen later nam hij ontslag op aandringen van het bestuur van de club.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.