'Verloren' stem bij stembureau in gemeente Woerden gevonden

Woerden - De 'verloren' stem bij stembureau 24 in het dorp De Kanis is gevonden. De stemming werd herteld omdat een kiezer bezwaar had gemaakt. De kandidaat waarop hij had gestemd, had volgens de voorlopige uitslag geen enkele stem gekregen in dat stembureau. Dat was volgens de gemeente reden voor het Centraal Stembureau Utrecht om de opdracht te geven aan het Gemeentelijk Stembureau in Woerden de stemmen te hertellen.
De hertelling begon om 14.00 uur en de stem was al snel gevonden. "Hij was meegeteld bij de juiste partij, alleen bij andere kandidaat van diezelfde lijst gekomen. Uiteindelijk heeft het geen invloed op de totale uitslag", laat een woordvoerder van de gemeente Woerden weten.
Vorige week donderdagochtend werden alle stemmen van het stembureau in kerkelijk centrum Het Trefpunt in Harmelen, dat eveneens onder de gemeente Woerden valt, opnieuw geteld. Dit gebeurde omdat het aantal ingenomen stempassen niet overeenkwam met het aantal ingevulde stembiljetten. Ook deze hertelling was in het gemeentehuis van Woerden. Na de hertelling was er geen verschil meer.

Stichtse Vecht

In de gemeente Stichtse Vecht wordt ook nog bekeken of er fouten zijn gemaakt. Volgens het Centraal Stembureau in de provincie Utrecht is daar een onverklaarbaar verschil opgedoken bij twee stemlokalen. Dat wordt vanmiddag onderzocht op het gemeentehuis in Maarssen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.