Oekraïense vluchtelingen langer welkom in provinciehuis

© Provincie Utrecht
Provincie Utrecht - Als het aan Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht ligt blijven de Oekraïense vluchtelingen langer welkom in het Huis van de Provincie. Het provinciebestuur stelt voor de opvang te verlengen tot eind 2024.
"De oorlog in Oekraïne duurt helaas voort. Daarom hebben we aan de stad Utrecht aangeboden om de opvang te verlengen", zegt gedeputeerde Robert Strijk. De provincie stelt al sinds mei vorig jaar drie etages beschikbaar voor vluchtelingen. Het kantoor is daarvoor ook enigszins verbouwd, er is inmiddels ook kook-, eet- en speelgelegenheid voor de 237 mensen die er worden opgevangen.
Op dit moment zijn alle kamers in gebruik, maar de vraag naar opvang is nog steeds erg groot. In de regio zijn nog altijd niet voldoende opvangplekken beschikbaar.

Toch meer ruimte

De opvang op het provinciehuis zou tijdelijk zijn, zeker omdat er sinds het einde van de coronamaatregelen steeds weer meer medewerkers terugkomen op kantoor. Maar het provinciebestuur heeft toch weer wat ruimte gevonden. Enkele etages die eerder aan anderen werden verhuurd komen nu vrij. Het laatste woord is nu aan de gemeente Utrecht, want formeel zijn de etages ter beschikking gesteld aan de gemeente.
Gedeputeerde Strijk verwacht dat dat geen probleem zal zijn: "De stad had aan ons gevraagd of we wilden verlengen en wij hebben nu dat aanbod gedaan, maar ze moeten nu formeel dat besluit nog nemen. Maar ik denk dat dat goed gaat komen."
De kantoren zijn met wat aanpassingen geschikt gemaakt voor bewoning
De kantoren zijn met wat aanpassingen geschikt gemaakt voor bewoning © Provincie Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.