'Skimoord' geen moord maar doodslag

UTRECHT - De twee Soesterbergse verdachten in de skimoordzaak zijn veroordeeld tot celstraffen van acht jaar.
De rechter achtte bewezen dat Ricardo van V. (21) en Ricardo A. (19) de 29-jarige Amersfoorter Mike Oostinjen met een tuinschep hebben geslagen en met een mes hebben gestoken tijdens hun gezamenlijke skivakantie. Het slachtoffer werd buiten achtergelaten in de kou en overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

RUZIE OM MEISJE

Oostinjen en de twee Ricardo's kregen op de eerste dag van hun wintersporttrip ruzie om een meisje. De Amersfoorter zou volgens de verdediging compleet door het lint zijn gegaan. Het noodweerberoep werd echter verworpen door de rechter.
De Soesterbergers zeiden tijdens eerdere zittingen dat ze zich verder niks kunnen herinneren. Ze zouden wakker zijn geworden en een bloedende Oostinjen hebben aangetroffen.

DOODSLAG

De straf voor de twee Soesterbergers is lager dan de eis van veertien jaar. De rechter oordeelde vandaag dat het hier gaat om het medeplegen van doodslag en niet om moord omdat er geen sprake was van voorbedachten rade.
Volgens de rechtbank is het niet precies duidelijk wie welk letsel heeft toegebracht aan het slachtoffer. De mannen worden daarom gezamenlijk verantwoordelijk gehouden voor de dood van de Amersfoorter.

'Skimoord' geen moord maar doodslag

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.