Meisje (7) overleden bij ernstig ongeluk met stadsbus in Utrecht, jongetje (5) zwaargewond

© Koen Laureij
Utrecht - Op de Vleutenseweg in Utrecht zijn vanochtend twee kinderen betrokken geraakt bij een ongeluk met een stadsbus. Daarbij is een 7-jarig meisje overleden, meldt de politie. Een 5-jarig jongetje is zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd. Beide kinderen komen uit Utrecht.
Het ongeluk gebeurde rond 08.00 uur ter hoogte van de Van Koetsveldstraat. Hulpdiensten kwamen ter plaatse, waaronder een traumahelikopter. De omgeving werd in een straal van 500 meter afgezet. Wat er precies is gebeurd is nog onduidelijk: de politie doet op dit moment onderzoek naar de toedracht. Of de kinderen onderweg waren naar school, weet de politie niet.
De tekst gaat verder onder de video:
Meisje (7) overleden bij ernstig ongeluk met stadsbus in Utrecht, jongetje (5) zwaargewond

Buspassagiers opgevangen

In de bus zat volgens de woordvoerder een flink aantal passagiers. "De mensen die in de bus zaten zijn overgebracht naar een café in de buurt. Daar is slachtofferhulp verleend", aldus een woordvoerder van de politie. Op Twitter biedt de politie slachtofferhulp aan voor mensen die ooggetuige zijn geweest van het ongeval.
"Wat een drama", zegt burgemeester Sharon Dijksma over het ongeluk in Utrecht. "Mijn hart huilt. Ik wens de nabestaanden en betrokken familieleden alle kracht en sterkte. Ook alle steun voor onze hulpdiensten op wie dit grote impact heeft.
Het busverkeer rond de Vleutenseweg ligt stil of wordt omgeleid. Het gaat volgens vervoerder U-OV om de lijnen 12, 28, 38 en 73.
In een eerdere versie van dit artikel stond dat volgens het ANP de ouders niet aanwezig waren tijdens het ongeluk. Dat is aangepast omdat we daar op dit moment te weinig over weten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.