Door 3400 voorkeurstemmen is Imraan tot zijn eigen verrassing opeens Statenlid

© RTV Utrecht / Rick Plantinga
Provincie Utrecht - De grap is dat ik helemaal niet voor mezelf campagne heb gevoerd, zegt Imraan el Hamdaoui (27). Zelf ging hij de straat op voor de nummer 6 van GroenLinks, Julia Matser. "En toen gebeurde dit ineens. Het is een wonder. Ik kan het nog steeds niet geloven, het is zo'n mooie kans. Dankjewel Utrecht!"
Imraan El Hamdaoui, de nummer 16 van GroenLinks, is de enige kandidaat die dankzij voorkeursstemmen in de Provinciale Staten is gekomen. Dat werd vandaag duidelijk bij de vaststelling van de definitieve uitslag. Hij neemt een zetel in voor GroenLinks in plaats van kandidaat nummer 7, Ernst Hart.
De komende vier jaar wil hij zich gaan inzetten voor een inclusiever Utrecht waarbij iedereen mee kan doen. En zijn tweede pilaar wordt de woningbouw. "Er moeten meer sociale huurwoningen en meer starterswoningen komen in Utrecht."
Zelf houdt El Hamdaoui het op geluk en mond-tot-mondreclame van vrienden en familie. "Ik ken de juiste mensen. Veel familie en vrienden wonen in Utrecht. Ik ben ook heel erg actief in Utrecht. In de jaren '70 kwam mijn familie vanuit Marokko hiernaartoe, en sindsdien leven wij met plezier in Utrecht."

Wonder

Na de verkiezingen was hij de uitslag voor GroenLinks aan het vieren. "We hadden het goed gedaan. Na een paar weken campagne voeren was dat fijn om te horen. Maar op een gegeven moment kreeg ik een belletje van een van de fractiegenoten: 'Je hebt super veel voorkeursstemmen gekregen'. Toen heb ik met een team van vrienden heel het weekend lopen tellen. We gingen op zoek naar uitslagen op websites en mailden naar gemeenten. Na het weekend hoorde ik: 'Het ziet er naar uit van wel'."
"Natuurlijk hoop je het, hopen op een wonder. Want de politiek is mijn passie. Dit is iets wat in een film gebeurt, de underdog komt erin. Ik heb het wel gehoopt, maar niet verwacht."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.