Nieuwe gespreksronde nodig na provinciale verkiezingen: 'De eerste steentjes gelegd'

BBB in gesprek met verkenner Danny de Vries
BBB in gesprek met verkenner Danny de Vries © ANP
Provincie Utrecht - Verkenner Danny de Vries gaat volgende week opnieuw in gesprek met verschillende politieke partijen in de provincie. De eerste gesprekken tussen alle lijsttrekkers zijn deze week succesvol afgerond. "Met deze informatie wil ik volgende week een nieuwe stap gaan zetten," zegt De Vries.
Anton Verleun van de BBB noemt het gesprek met De Vries "heel leuk." Ook van andere fracties kreeg hij positieve geluiden over het gesprek met de verkenner. "Een goede sfeer, en er liggen goede vragen."
Naast het gesprek met De Vries heeft de BBB ook nog een informeel kopje koffie gedronken met GroenLinks, de tweede partij. "Daar hebben wij heel goed gepraat. Als je onze verkiezingsprogramma's naast elkaar legt zitten er verschillen tussen, maar wij sluiten niemand uit." Verleun spreekt vaak over bruggen bouwen. Met het gesprek met GroenLinks zijn "de eerste steentjes gelegd. Maar dat betekent niet dat wij aan de overkant zijn."
Ook de VVD, de derde partij, heeft verkenner De Vries laten weten dat wat hun betreft de BBB en GroenLinks "eerst elkaar stevig in de ogen aankijken en zien of ze compromisbereid zijn."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.