Baarn vangt extra minderjarige vluchtelingen op in kazerne

Archieffoto
Archieffoto © ANP
Baarn - De gemeente Baarn gaat nog eens 22 extra minderjarige vluchtelingen opvangen in de voormalige marechausseekazerne naast Paleis Soestdijk. Vorig jaar begonnen ze daar met 50 opvangplekken, in oktober kwamen er al eens 18 bij en nu dus nog eens 22.
"We zien dat de nood heel erg hoog is omdat er veel vluchtelingen en met name ook jonge vluchtelingen naar Nederland komen, door oorlog en andere ellende over de wereld", zegt wethouder Steven de Vries. "We zitten te springen om opvanglocaties en we hebben nu een jaar een opvanglocatie in de oude marechausseekazerne. Dat gaat eigenlijk hartstikke goed en we zijn heel tevreden hoe dat gaat. Het COA is dat ook en dat geeft ons reden om dit uit te breiden."

Voldoende voorzieningen

De gemeente stemt ook in met het verzoek van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) om de opvang weer met een jaar te verlengen. De locatie in Baarn wordt door het COA gezien als een plek waar de voorzieningen ruimschoots voldoende zijn. Voor de extra mensen die nu naar de voormalige marechausseekazerne komen hoeft er dan ook niet zo veel te worden aangepast.
Volgens de wethouder zijn de ervaringen over de locatie tot nu toe positief en zijn er nauwelijks incidenten. Sterker nog: in Baarn zijn best veel initiatieven om de jongeren te ondersteunen. "Als je bij onze voetbalclub SV Baarn gaat kijken, dan voetbalt een aantal jongens ook mee in de elftallen en op andere plekken in de Baarnse samenleving kom je ze ook tegen. Over het algemeen gaat dat naar volle tevredenheid."
Omwonenden zijn inmiddels geïnformeerd over de komst van de 22 extra vluchtelingen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.