Tieners uit Zeist en Odijk lichten honderden mensen op via internet: 'Enorme buit'

De politie doorzocht de huizen van de verdachten en nam onder meer een scooter in beslag.
De politie doorzocht de huizen van de verdachten en nam onder meer een scooter in beslag. © Politie
Zeist/Odijk - Drie tieners uit Zeist en Odijk zijn aangehouden omdat ze honderden mensen zouden hebben opgelicht via internet. Ze boden allerlei producten aan die nooit geleverd werden. De politie spreekt van een omvangrijke digitale oplichtingszaak met "een enorme buit".
De drie 19-jarige jongens (twee uit Zeist en één uit Odijk) liepen tegen de lamp toen het telefoonnummer van één van de verdachten in een andere zaak naar voren kwam. Ze zijn vandaag alle drie opgepakt en worden verhoord. Agenten doorzochten hun huizen en namen dure spullen in beslag, zoals horloges, kleding en een scooter. Ook lagen flinke sommen contant geld in de huizen.
Volgens de politie maakten de mannen gebruik van nepaccounts en nepnamen op internet. Hoewel ze nooit producten leverden, lieten ze veel klanten wel betalen.
De politie grijpt de zaak aan om mensen opnieuw te waarschuwen voor internetoplichters. "Als je ziet dat het Facebookaccount op dezelfde dag is aangemaakt als het te koop staande product, is dat verdacht. Bij twijfel, ga er daarom niet verder op in."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.