In De Bilt blijft je viervoeter het duurst, maar steeds meer gemeenten schaffen hondenbelasting af

© Pixabay
Provincie Utrecht - Het aantal gemeenten waar je hondenbelasting betaalt, blijft afnemen.Dat meldt de Rijksuniversiteit Groningen op basis van het jaarlijkse onderzoek naar de verschillende belastingen in Nederland. In 136 gemeenten betaal je nu nog deze belasting, dat zijn er 29 minder dan vorig jaar.
Het gemiddelde van gemeenten die nog hondenbelasting heffen is 80 euro, dat is 2,5 procent hoger dan in 2022. In De Bilt betaal je voor je hond 107,40 euro per jaar. Dat is 3 euro meer dan vorig jaar en net als vorig jaar ook het hoogste bedrag in de provincie Utrecht. Ook in Utrechtse Heuvelrug (98,56 euro), Veenendaal (97,32 euro) en Amersfoort (95,40 euro) ben je relatief veel belasting kwijt.
Soest en Eemnes vallen op in deze lijst omdat de hondenbelasting daar dit jaar juist fors daalde. Zo ben je in Soest dit jaar 52 euro in plaats van 80 euro kwijt. In Eemnes bedraagt de verschuldigde belasting voor hondenbezit nu 58,25 euro, tegen 91,66 euro vorig jaar.
De Ronde Venen en IJsselstein hebben zichzelf dit jaar toegevoegd aan de gemeenten in de provincie Utrecht die geen hondenbelasting meer heffen. Daardoor hoeven hondenbezitters in 12 van de 26 gemeenten in de provincie deze belasting nu niet meer te betalen.
Landelijk gezien ben je in Den Haag met 137 euro het duurst uit. Van de gemeenten die hondenbelasting heffen, is Zundert met 32,86 euro het goedkoopst.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.