Kort nieuws: Schuurbrand Abcoude snel geblust

REGIO - Een schuurbrand in Abcoude was vanmiddag snel geblust maar de brandweer kon niet voorkomen dat een zoutstrooimachine die in het schuurtje op de Winkeldijk stond verloren ging. Het vuur was een half uur na de melding onder controle.
* In Woerden heeft FNV Bouw een gedenkboom geplant voor de doden in de bouw. Vandaag is een internationale gedenkdag voor mensen die om het leven kwamen tijdens hun werk. Deze week viel in Utrecht nog een bouwvakker 15 meter naar beneden op het Vredenburg.
* Op de A2 bij Loenersloot is een automobilist langs de kant gezet, omdat hij met 175 kilometer per uur langs een motoragent reed. De 32-jarige Biltenaar kreeg een flinke boete.
* Ouderenbond Anbo in Amersfoort vindt dat door de geplande bezuinigingen het ouderenbeleid wordt uitgekleed. Amersfoort moet 20 miljoen euro besparen en ook de ouderen gaan dat merken.
* De Veenendaalse politie heeft een schoenendief opgepakt. De politie kreeg een melding dat hij op de fiets op de vlucht was met iemand achter hem aan die hem wilde stoppen. Op de Duivenwal kon de politie hem aanhouden,en daar bleek dat ook zijn vluchtfiets gestolen was.
* Studenten van het Utrechtse Conservatorium geven een benefietconcert voor Japan. De opbrengst hiervan gaat naar het Rode Kruis voor hulp aan de slachtoffers van de natuurramp. Het concert is maandag om half acht 's avonds.
* De politie heeft zeven automobilisten bekeurd die dachten binnendoor van Maarssen naar Breukelen te rijden. De Parallelweg is gesloten voor gemotoriseerd verkeer maar toch rijden er nog regelmatig auto's over de weg. Volgens de politie werd de controle gistermiddag toegejuichd door passerende fietsers.
* In Utrecht kon een automobilist die over de Lessinglaan reed niet een scooter ontwijken die met hoge snelheid kwam aanrijden. De scooteraar en een bijrijder raakten gewond. De twee vrouwen zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.