Politie houdt 12 vermoedelijke straatdealers aan bij grote politieactie en stuurt sms naar al hun contacten

© Politie
Utrecht - Bij een grote politieactie in Utrecht zijn deze week twaalf mannen aangehouden voor het dealen van drugs. Sommige van hen werden op heterdaad betrapt. Bij de actie zijn drugs, telefoons, dealerbenodigdheden, auto's en ongeveer 15.000 euro aan contanten in beslag genomen. Naast de aanhoudingen wil de politie ook inzetten op hulpverlening om te stoppen met drugsgebruik of dealen.
De mannen die zijn opgepakt komen allemaal uit Utrecht of Nieuwegein. Na de aanhoudingen zijn direct zes panden doorzocht. Daarbij zijn verschillende drugs gevonden, zoals cocaïne, heroïne en hasj. Ook moesten de verdachten in totaal acht auto's afstaan die bij de deals werden gebruikt. Er zijn bij de actie ook een paar afnemers aangehouden. Zij mochten na verhoor weer vertrekken.

Ten koste van anderen

De actie komt voort uit onderzoeken die de politie en het Openbaar Ministerie (OM) onlangs hebben gedaan naar de vermoedelijke drugsdealers. Ze zouden in meerdere Utrechtse wijken actief zijn en daarmee volgens de politie "willens en wetens winst maken ten koste van de gezondheid en veiligheid van anderen".
Tien van de aangehouden verdachten zitten momenteel nog vast, negen daarvan komen al op 13 en 14 april voor de rechter tijdens een snelrechtzitting.
Bij de actie troffen agenten onder meer deze drugs aan.
Bij de actie troffen agenten onder meer deze drugs aan. © Politie
Verder wil de politie graag inzetten op hulpverlening voor drugsgebruikers en dealers. "Want met alleen deze aanhoudingen lossen we het probleem niet op", laat een woordvoerder weten. Daarom is er een zogenoemde bulk-SMS verstuurd naar alle contacten die zijn aangetroffen in de telefoons van de verdachten.
De ontvangers kunnen via die sms in contact komen voor verslavingshulp, hulp bij het stoppen met dealen of andere vragen. De politie laat weten dat de eerste hulpverzoeken op die manier al binnen zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.