Goede kans op fraai lenteweer met Pasen

© RTV Utrecht / Bernadette Keizer
Provincie Utrecht - De eerste vooruitzichten voor het paasweekend bieden een goede kans op fraai lenteweer, meldt Weeronline. De kans op droog weer is zo'n 80 procent. Ook is er 60 procent kans op normale tot bovennormale temperaturen, waarbij maxima van 12 tot 15 graden het meest waarschijnlijk zijn en de zon flink schijnt.
Vandaag zijn er nog flinke perioden met regen en doet het weer totaal nog niet lenteachtig aan. Vanaf morgen wordt het overwegend droog met veel ruimte voor de zon. Wel is het fris met kans op vorst in de nacht en maxima van 8 tot 11 graden. Zondag maakt een matige noordoostenwind het voor het gevoel nog wat kouder, maar na het weekend neemt de wind af. Op een plekje in de zon kan het dan best aangenaam zijn.

Kans op een bui neemt in aanloop naar Pasen toe

Halverwege komende week stijgt de kans op een enkele bui en neemt de bewolking toe. Maar zoals het er nu naar uitziet is de kans groot dat het precies in het paasweekend weer een stuk zonniger wordt en overwegend droog weer is.
Omdat Pasen nog een week vooruit is moeten we ook nog rekening houden met een kans van 40 procent op het aanhouden van het vrij frisse aprilweer. In het koude scenario krijgen we ook met meer bewolking te maken. De details over het paasweekend worden in de loop van de komende week duidelijker, maar de eerste vooruitzichten zijn volgens Weeronline zeker niet slecht.

Weer met Pasen varieert sterk

Het weer met Pasen kan van jaar tot jaar sterk variëren. Dit komt niet alleen doordat de datum van Pasen sterk wisselt, maar ook doordat het weer in de lente altijd grillig is. De laatste stuiptrekkingen van de winter en vroege vleugjes met zomerweer kunnen elkaar snel afwisselen.
Het verschil tussen de warmste Pasen ooit gemeten en de koudste Pasen ooit gemeten is enorm. In 2011 kwam de gemiddelde maximumtemperatuur (gemiddeld over beide dagen) in De Bilt uit op bijna 25 graden. Daar tegenover staat een gemiddelde maximumtemperatuur van 4,2 graden in 1964.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.