Studie hogeschool 'voor verbetering vatbaar'

UTRECHT - De opleiding technische bedrijfskunde van de Hogeschool Utrecht voldoet niet helemaal aan de wet. Dat blijkt uit een rapport van de Inspectie van het Onderwijs.
De Hogeschool Utrecht zou op bepaalde gebieden niet of niet volledig de wet volgen. Het rapport noemt de situatie in Utrecht 'voor verbetering vatbaar'. Zes andere hogescholen in het land kregen dezelfde beoordeling.
In februari deed de Hogeschool nog aangifte bij de politie nadat fraude werd ontdekt bij het Instituut Business Economics. Toen moesten 182 studenten opnieuw examen doen.
Het rapport van de inspectie werd geschreven naar aanleiding van misstanden op Hogeschool Inholland. Dat instituut kwam er in vergelijking met de Hogeschool Utrecht een stuk slechter vanaf.
De opleidingen van InHolland variëren volgens het rapport van 'zeer zwak' tot 'voor verbetering vatbaar'. Staatssecretaris Halbe Zijlstra heeft naar aanleiding van het rapport al aangegeven dat hij de HBO-status van een deel van InHolland wil aantrekken. Dat onderwijsinstituut had tot eind 2010 nog een vestiging aan de Wittevrouwenkade in Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.