Rechter: gezin uit Hoef en Haag terecht al 8 maanden weggehouden bij eigen woning

Enorme schade na eerste explosie in Hoef en Haag.
Enorme schade na eerste explosie in Hoef en Haag. © twitter, @SjorsFrohlich
Hoef en Haag - Bewoners van een woning in Hoef en Haag die afgelopen zomer hun huis moesten verlaten na een aanslag in de buurt, mochten de afgelopen acht maanden om gegronde redenen niet terug naar huis. Dat heeft de voorzieningenrechter bepaald.
Het gezin probeerde terugkeer naar hun woning af te dwingen via de rechter, maar die oordeelt nu dat burgemeester Sjors Fröhlich van Vijfheerenlanden voldoende heeft onderbouwd en gemotiveerd dat er nog steeds sprake is van een actuele dreiging die de sluiting van de woning rechtvaardigt. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat om diezelfde reden het gezin ook voorlopig nog niet mag terugkeren naar hun huis.
Aanleiding voor de sluiting was een reeks aanslagen op woningen in Hoef en Haag. Volgens het Openbaar Ministerie zijn die incidenten het gevolg van een conflict tussen groepen criminelen over een gestolen partij cocaïne. Meerdere van de aanslagen werden gepleegd op woningen van familieleden van mensen die bij deze 'ripdeal' betrokken waren.
Maar ook andere familieleden werden bedreigd: zij moesten daarom uit veiligheidsoverwegingen hun huis verlaten. Dat gebeurde onder meer na de eerste aanslag op 2 juli in Hoef en Haag. Het gezin dat naar de rechter stapte moest op 6 juli hun huis uit, omdat een familielid betrokken zou zijn bij het drugsconflict.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.