Duitse politie arresteert acht Utrechters na plofkraak in Oldenburg: 'Belangrijk succes voor politie in strijd tegen plofkraken'

© Pixabay
Oldenburg/Utrecht - De politie in Duitsland heeft acht mannen uit Utrecht opgepakt na het plegen van een plofkraak in Oldenburg. Volgens de officier van justitie zijn de verdachten tussen de 20 en 32 jaar oud en van Marokkaans-Nederlandse afkomst, meldt de Duitse regionale omroep NDR.
De plofkraak gebeurde vrijdagochtend rond 03.30 uur bij een supermarkt. Meerdere daders drongen met geweld de winkel binnen en openden de geldautomaat met explosieven. De daders vluchtten daarna met hoge snelheid richting Großenkneten, een plaats ten zuiden van Oldenburg. De politie zette de achtervolging in, maar raakten de criminelen daarna uit het oog.

Onderzoek

Tijdens het onderzoek naar de daders werd in Großenkneten een beschadigd vluchtvoertuig aangetroffen. In de auto lagen jerrycans met benzine, bedoeld zodat de daders onderweg niet zouden hoeven te tanken. Bij een grote politiecontrole konden agenten vervolgens twee auto's staande houden waarin de acht verdachten zaten. Volgens de officier van justitie zijn er mogelijk nog andere verdachten op de vlucht. De politie stuurde daarom een waarschuwing uit om geen lifters op te pikken.
Het achttal wordt verdacht van het veroorzaken van de plofkraak en van ernstige bendediefstal, zo meldde de officier van justitie eerder dit weekend. De minister van Binnenlandse Zaken in de Duitse deelstaat Nedersaksen noemt de arrestaties een belangrijk succes voor de politie in de strijd tegen plofkraken. Volgens haar verhoogt dit de druk op de daders.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.