Utrechtse parachutist (49) overleden na sprong in Gelderse Teuge: 'Het was een ervaren springer'

Brandweerlieden en luchtvaartspecialisten werden opgeroepen
Brandweerlieden en luchtvaartspecialisten werden opgeroepen © Persbureau Heitink
Teuge - Een 49-jarige man uit Utrecht is vanmiddag overleden na een ongeval met een parachute. Dit gebeurde in het Gelderse Teuge.
"Het is altijd complex om de exacte toedracht te achterhalen", vertelt een woordvoerder van de politie Oost-Nederland. Luchtvaartspecialisten van de landelijke eenheid doen onderzoek. "Dat kan echt wel enige tijd gaan duren."
Bij Nationaal Paracentrum Teuge wordt geschrokken gereageerd op het nieuws. Woordvoerder Simon Woerlee wil niet speculeren over de oorzaak van het ongeval. "We hebben wel een idee wat er mis is gegaan. Maar ik wil er verder niks over zeggen, omdat het onderzoek nog aan het opstarten is. Dan heb je niks aan een idee."
Bij de parachuteclub is een strakke procedure die gevolgd wordt na ongelukken, aldus de woordvoerder. Wie behoefte heeft een begeleiding kan gebruik maken van slachtofferhulp.

Ervaren springer

Woerlee vertelt dat het slachtoffer een ervaren parachutist is. "Maar geen reguliere springer in Teuge." Bij het Gelderse vliegveld wordt zo'n 40 procent van alle parachutesprongen in Nederland gemaakt.
Hulpdiensten kregen rond 15.45 uur de melding van een ernstig ongeluk met een parachutist. Het slachtoffer kwam op de Zandenallee in Teuge terecht. De politie laat weten dat het ongeval wordt onderzocht. Het ongeluk gebeurde in de buurt van International Airport Teuge.
Aan Omroep Gelderland vertelt een buurtbewoner dat hij takken uit een boom zag vallen. Kort daarna zag hij de parachutist levenloos op de grond liggen. Dat bericht heeft de politie ook ontvangen. "Daar is melding bij ons gemaakt, dus waarschijnlijk iemand die het heeft zien gebeuren heeft ons gebeld."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.