Dode bij treinongeluk was werknemer van Bunniks bouwbedrijf BAM

© ANP
Utrecht - Het dodelijke slachtoffer van het treinongeluk bij Voorschoten is een spoorwerker van bouwbedrijf BAM uit Bunnik. Dat laat een woordvoerder van het bedrijf weten. De bouwkraan op het spoor die door de treinen werd geraakt, was ook van het bedrijf.
Er werd bij Voorschoten aan het spoor gewerkt door BAM. Daarvoor waren twee sporen afgesloten, terwijl over de andere twee sporen wel gewoon werd gereden. Hoe de kraan en de treinen op hetzelfde spoor zijn beland, is nog onbekend.
Wel liet ProRail-topman John Voppen weten dat er tijdens het ongeluk personeel van BAM aan het werk was. Of dat alleen om de overleden spoorwerker gaat, is niet bekend. Het bouwbedrijf zelf doet daar geen verdere uitspraken over, meldt een woordvoerder.
In Voorschoten botsten rond 03.30 uur vannacht een passagierstrein en een goederentrein op een kleine bouwkraan die op het spoor stond. Daarbij raakten tientallen mensen gewond en viel dus zeker één dode. Het voorste deel van de trein kwam in een weiland terecht, terwijl het middelste deel op zijn kant naast het spoor belandde.

Wat is er gebeurd?

NS-directeur Wouter Koolmees heeft laten weten dat er "degelijk onderzoek" gedaan moet worden naar het ongeluk. "Zoals iedereen zit ik vol vragen en we willen precies weten wat er gebeurd is."
Om die onduidelijkheid weg te nemen zijn er twee afzonderlijke onderzoeken aangekondigd tijdens een persconferentie die vanochtend gehouden werd door de NS, ProRail en de betrokken hulpdiensten. Het eerste onderzoek wordt uitgevoerd door de Onderzoeksraad voor Veiligheid en het andere door het Openbaar Ministerie. Die laatste instantie gaat strafrechtelijk onderzoek doen naar het voorval.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.