Zangeres Amina (22) uit Bunnik ging ineens viral: 'Ik snapte er niets van'

© Bernadette Keizer/ RTV Utrecht
Bunnik - Van Bunnik tot de wereld over. De afgelopen weken voelde als een wervelwind voor zangeres Amina Sahli (22). Een nummer dat ze schreef werd gedeeld door een bekende band. Haar telefoon ontplofte, haar nummer ging viral. "Het is nu een miljoen keer beluisterd."
"Ik besef het nog steeds niet helemaal als ik het nu vertel." Amina zit achter de piano in haar ouderlijk huis in Bunnik. Regen tikt zacht tegen de ramen. Het is een groot contrast met de prikkels die ze de afgelopen tijd over zich heen heeft gekregen: een stortvloed aan berichten op sociale media, een schare fans erbij, interviews op talkshows en tv-optredens. "Ik dacht echt waarom, ik heb niets gedaan? Alleen een liedje geschreven."

Jarig

Niet zomaar een liedje. Haar nummer 'Gebruiksaanwijzing' werd gedeeld door de Yungkook, de zanger van de wereldberoemde Koreaanse band BTS in een livestream. Deze werd 16 miljoen keer bekeken. Ineens stond Amina's inbox vol met Nederlandse fans, die de taal herkenden en haar nummer hadden opgezocht. "Iedereen ging los. Ze zeiden zelfs dat ze trots zijn om Nederlander te zijn door mij. Echt bizar!"
Daarna belandde de zangeres in een stroomversnelling. Haar nummer werd een miljoen keer beluisterd, ze mocht aanschuiven bij talkshows en optreden op tv. "Het voelde alsof ik twee weken lang jarig ben", zegt ze.

Hernia

De viral kwam op een bijzonder moment voor Amina. Ze heeft een moeilijke periode achter zich. Ze zat twee maanden thuis met een hernia. "Daardoor moest ik een tour met Roxeanne Hazes afzeggen en kon ik eigenlijk alleen maar plat liggen", vertelt ze. Na haar laatste herniatherapie, ontplofte haar telefoon ineens met het nieuws. "Het was alsof de wereld zei: welkom terug, Amina."
De Bunnikse heeft nog altijd geen idee hoe Jungkook bij haar nummer is gekomen. Ze overweegt hem nog berichtje te sturen, maar de kans is klein dat ze er ooit achter komt. Het lied wist in ieder geval de gevoelige snaar te raken bij veel Nederlandse fans en dat is niet gek als je de achterliggende betekenis hoort. Amina: "Gebruiksaanwijzing gaat over het moment dat mijn sociale batterij op is en ik tegen alle mensen die ik liefheb zeg: het ligt niet aan jullie, maar als mijn hoofd een chaos is, kan ik jullie soms vergeten. Maar jullie zijn en blijven altijd mijn prioriteit."

Geen eendagsvlieg

Hoe leuk die een miljoen streams ook zijn, Amina denkt alweer verder. Deze zomer studeert ze af aan het conservatorium en treedt ze op bij verschillende festivals. Binnenkort komt haar tweede single 'Blind Vertrouwen' uit.
Ze wil laten zien dat ze meer dan een eendagsvlieg is. "Muziek is voor mij geen sprint, maar een marathon. Al hou ik wel van sprinten, maar het is en blijft iets van de lange adem."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.