Hollandsche Rading bezorgd om misdaad

PROVINCIE UTRECHT - Inwoners van Hollandsche Rading maken zich zorgen over de grote criminaliteit. Daarom heeft een aantal bewoners de werkgroep Veilig Hollandsche Rading opgericht. De groep wil onder meer dat het dorp onder één politiekorps gaat vallen.
Het dorp heeft de afgelopen weken veel criminaliteit te verwerken gehad. Zo is er een stoffelijk overschot bij station Hollandsche Rading gevonden, was er een gewapende overal op een tiener, kreeg een inwoner een insluiper op bezoek en was er sprake van autokraak die op 1e Paasdag huishield.
De politie moet buiten kantooruren uit Zeist komen en dat duurt erg lang, zegt initiatiefnemer Rob Adriaansen die hoopt dat het hele dorp onder het korps van Hilversum komt te vallen.
De politie zegt zich niet te herkennen in het beeld dat de actiegroep schept. Ook burgemeester Gerritsen van De Bilt kan de toename van de misdaad in het dorp niet bevestigen. In een schriftelijke reactie laat hij weten:
"Uit de objectieve criminaliteitscijfers van Hollandsche Rading blijkt niet dat er sprake is van een toename van misdaad. De cijfers zijn zelfs extreem laag. Het is uiteraard vervelend dat mensen een gevoel van onveiligheid ervaren. Daarover zijn wij in overleg met Veiligheid Hollandsche Rading."
"Momenteel doen wij onderzoek naar de mogelijkheid van cameratoezicht in de wijk Weltevreden in De Bilt. Deze resultaten worden op 9 mei door de politiechef en de burgemeester besproken. Zodra dit onderzoek is afgerond, wordt gekeken of cameratoezicht in het stationsgebied van Hollandsche Rading haalbaar en wenselijk is."

Hollandsche Rading in actie tegen criminelen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.