Automobilist die bekende achtervolgt rijdt linea recta naar politiebureau in Baarn

© Caspar Huurdeman
Baarn - Het gebeurt niet altijd dat de politie een misdrijf op een presenteerblaadje aangereikt krijgt, maar gisteravond voltrok zich voor het politiebureau in Baarn een dergelijk tafereel. Toen iemand rond 20.00 uur angstig de meldkamer belde omdat diegene achtervolgd werd, luidde het advies: rijd maar naar het politiebureau. Eenmaal daar aangekomen werd de achtervolger aangehouden voor bedreiging.
Met maar liefst vijf politieauto's en met meerdere politiehonden waren de agenten aanwezig bij het bureau aan de Eemnesserweg. Ze onderzochten de auto, een Volkswagen Polo, van de achtervolger "uit veiligheidsoverwegingen", maar er werd uiteindelijk niets gevaarlijks aangetroffen.
De achtervolger werd kort aangehouden, maar is uiteindelijk naar huis gestuurd. "Het bleek om een conflict in de relationele sfeer te gaan, en het slachtoffer wilde geen aangifte doen", laat een woordvoerder van de politie weten. Hoewel het wel mogelijk is dat politie en het Openbaar Ministerie dan doorgaan met vervolgen, gebeurt dat niet altijd, legt de woordvoerder uit. "Dat verschilt per geval en is iedere keer een afweging."
De agenten moesten overigens uit een ander district komen, namelijk dat van Gooi- en Vechtstreek. Dat had alles te maken met de voetbalwedstrijd van Spakenburg tegen PSV, waar veel politie voor opgetrommeld was.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.